Survivalrun

Survivalrun is de sport die bekend staat als "De strijd tegen de elementen van de natuur" Simpel gezegd is survivalrun een hardloop wedstrijd met hindernissen over voornamelijk onverhard terrein. Bossen, weilanden, maïsvelden, zandpaden en sloten zijn het toneel van een survivalrun.

Naast de hindernissen die deze terreinen met zich mee brengen, zoals duikers, zandheuvels, dichte bebossing en bosvennetjes, dienen onderweg kunstmatige hindernissen overwonnen te worden. Veelal zijn dit combinaties van touwen, netten en balken in diverse hoogtes en moeilijkheidsniveaus.

Survivalrunning is één van de meest veelzijdige sporten die er bestaan. Naast een goed uithoudingsvermogen is een combinatie van techniek, souplesse en kracht van cruciaal belang om een survivalrun te volbrengen.

Survivalruns worden over het geheel Nederland en België georganiseerd, alhoewel het zwaartepunt nog steeds in de achterhoek ligt, waar deze sport is ontstaan.
De afstanden waarover een survivalparcours is uitgezet varieert van 5 tot 25 km, met eveneens een gevarieerd aantal hindernissen, waardoor deze sport op diverse niveaus kan worden uitgeoefend, zowel recreatief als in wedstrijdverband.

Kijk voor algemene informatie over survivalrun en de wedstrijdagenda op de site van de Survivalteam.nl.

 


survivalrun
Survivalrun
fotoreportage
Buitensport Twente Minicamping - Erve Henderiks Hoeve
vormgeving: Wil Kassenberg - bouw: Notenboom IT