Sneeuwschoenwandelen & Winterkamperen Lage Tatra

Karakter van de tocht
Deze avontuurlijke sneeuwschoenwandeltocht is meer dan alleen wandelen!
De tocht is bestemd voor winter- en wandelliefhebbers met een sportieve en avontuurlijke instelling, die tevens iets willen leren over het handelen en overnachten onder winterse omstandigheden. Sneeuwschoenwandelen is een zeer toegankelijke manier om de maagdelijk witte natuur te verkennen. Zonder enige vorm van wintersportervaring stapt U lekker weg in de diepe sneeuw. Echter, omdat tijdens de trektocht de eigen uitrusting gedragen moet worden, is enige ervaring met rugzaktrekking vereist.

Om gewend te raken met het materiaal en de winterse omstandigheden beginnen we met een dagtocht in de Hoge Tatra. Daarna maken we, bepakt met onze rugzakken, een 4-daagse trektocht door de bergen en wouden van de Lage Tatra. Onderweg slapen we afwisselend in éénvoudige, maar nette accommodaties en in de vrije natuur. Voor onze overnachtingen in de buitenlucht, wordt U geleerd hoe U een comfortabel onderkomen in en van sneeuw kunt maken en hoe U het beste kunt handelen om aangenaam te overnachten onder winterse omstandigheden.
Tijdens de buitenovernachtingen proberen we zoveel mogelijk onze maaltijd klaar te maken op een sfeervol kampvuur. Bij de verblijven in accommodaties, laten we ons flink verwennen met geserveerde maaltijden naast een warme kachel.

Niveau
'Middelzwaar', redelijk tot goede conditie en ervaring met rugzaktrekking vereist. Reistijden per dag ca. 5-8 uur (inclusief pauzes), met 15-20 kg bepakking. Sneeuwschoenwandelen is over het algemeen iets inspannender dan 'zomerwandelen'. Uiteraard is de zwaarte van de tocht erg afhankelijk van het weer en uw persoonlijke omstandigheden.

Kort overzicht van dag tot dag

Dag 1:
Reis per vliegtuig Amsterdam-Kosice
In Kosice staat uw reisgids u reeds op te wachten, waarna we per minibus naar ons verblijf in Strba rijden.

Dag 2:
Dagtocht Hoge Tatra nabij het olympisch skicentrum Strbske Pleso.

Dag 3 t/m 6:
4-daagse trektocht door Lage Tatra. Dag 4 overnachting buiten, dag 5 overnachting in berghut, dag 6 overnachting in eigen gemaakt sneeuwonderkomen

Dag 6:
Beëindiging van trektocht, overnachting in Strba

Dag 7:
Vrij te besteden of invulling in samenspraak met de reisleider. Je kunt bijvoorbeeld nog een dag gaan skiën, wandelen of één van de nabij gelegen steden gaan bezichtigen.

Dag 8:
Vliegreis Kosice via Bratislava naar Amsterdam Schiphol.

Specificaties

Klik hier voor een Data Overzicht van al onze Wintertochten!


avontuurlijke reizen
Slowakije
Sneeuwschoenwandelen &
Winterkamperen
Lage Tatra
fotoreportage
Buitensport Twente Minicamping - Erve Henderiks Hoeve
vormgeving: Wil Kassenberg - bouw: Notenboom IT