Adventureweek

Kom op avontuur in het Smålandse Hoogland. Overdag lekker actief en sportief ontspannen in de natuur. In de namiddag wacht bij het verblijf een heerlijke Finse sauna, een lekkere typische maaltijd met een gezellig drankje en ’s avonds een zacht bed.

Dag 1 (Zondag)
Je wordt om 17.00uur verwacht in Kröken. Bij een welkomstdrankje maak je kennis met de andere deelnemers
en krijg je een korte uitleg over het programma van de komende week en de activiteiten. Na het inrichten van het slaapverblijf, mag je de sauna en de hotpool alvast proberen. Daarna wacht het welkomstdiner.

Dag 2 (Maandag)
Na het ontbijtbuffet trekken we onze wandelschoenen aan. In kleine groepjes van ca. 4 pers. zoeken we met een gps de weg naar de klimrots. Hier brengen we de rest van de middag door met klimmen, abseilen, death-ride, boogschieten en buks schieten. De sauna aan het eind van de middag doet natuurlijk meer dan deugd en in de tuin kan je nog rustig relaxen voor het diner.

Dag3 (Dinsdag)
We starten voor een tweedaagse kanotocht. Alle bagage wordt in waterdichte tonnen gepakt en gaat mee in de kano. Onderweg is er ruim de tijd voor een duik in het heldere, verfrissende water. ’s Avonds bereiden we een lekkere maaltijd op het kampvuur. We overnachten 1 nacht in tentjes.

Dag 4 (woensdag)
Na het ontbijt breken we de tenten op en laden opnieuw alles in de kano’s. We varen nog een dag verder en komen na een korte boswandeling weer terug bij Kröken, waar alle faciliteiten weer klaar staan om na te genieten van de kanotocht.

Dag 5 (donderdag)
Op onze Scott mountainbikes verkennen we verder de omgeving. Via rustige landweggetjes en ruige bospaden, rijden we naar Holbybrunn. Hier overwinnen we onze hoogtevrees op een touwparcours en doen een aantal uitdagende en lachwekkende groepsactiviteiten. Met de mountainbike keren we uitgeleefd terug bij Kröken.


Dag 6 (Vrijdag)
We bezoeken het plaatsje Ädelfors, dat zijn naam kreeg dank zij het goud dat er werd gevonden. We doen een abseil van 55m in een oude mijnschacht. De lunch gebruiken we in het goudzoekerskamp. Ook wij gaan ons geluk beproeven. Na een uurtje oefenen heb je de techniek al onder de knie en het goud dat je in je waspan vindt bezorgt je al snel “goudkoorts”. Wanneer we naar Kröken terugkeren heb je een buisje met zelf gevonden zuiver goud in je zak. Nadat we voor de laatste keer de sauna en de hotpool hebben bezocht, bereiden we bij Kröken een heel typisch afscheidsdiner rond het open vuur.

Dag 7 (Zaterdag)
Na het ontbijt vertrek je met veel nieuwe ervaringen geheel ontspannen weer naar huis.


Specificaties


avontuurlijke reizen
Zweden
Smålandse hooglanden

fotoreportage
Klik voor fotoreportage
Buitensport Twente Minicamping - Erve Henderiks Hoeve
vormgeving: Wil Kassenberg - bouw: Notenboom IT