Wintertrektocht Slowaaks Paradijs

Karakter van de tocht
Deze zeer afwisselende tocht is bestemd voor avontuurlijke en sportieve (berg)wandelaars, die graag kennis willen maken met diverse vormen van winter(berg)sport.

Slovensky Raj (het Slowaaks Paradijs) kenmerkt zich door de vele diep uitgesleten ravijnen, waar veelal beken en rivieren doorheen stromen met diverse watervallen. 's Winters veranderen deze watervallen in ijswanden en de nodige sneeuw maakt het winteravontuur compleet.

De tocht zal bestaan uit 2 dagtochten en een 3-daagse trektocht. De 2 dagtochten zullen plaats vinden in de hoge Tatra en dienen als voorbereiding op de 3 daagse trektocht Tijdens deze dagen zullen de onderwerpen sneeuwschoenwandelen, alpine klim- en looptechnieken en ijsklimmen aan bod komen. De 3-daagse trektocht door de uitgesleten ravijnen van Slovensky Raj zal leiden langs de vele ijzeren en houten ladders, die het nationale park rijk is. Zo nu en dan zullen we ook een bevroren waterval moeten beklimmen.

Tijdens de 2 voorbereidende dagen slapen we in een gezellig appartement in Strba. Tijdens de 3-daagse trektocht brengen we de nacht door in eenvoudige pensions en berghutten.

Niveau
'Middelzwaar', goede conditie vereist en ervaring met bergwandelen is gewenst. Reistijden per dag ca. 5-8 uur (inclusief pauzes), met 10-12 kg bepakking. Uiteraard is de zwaarte van de tocht erg afhankelijk van het weer en uw persoonlijke omstandigheden.

Specificaties

Klik hier voor een Data Overzicht van al onze Wintertochten!


avontuurlijke reizen
Slowakije
Wintertrektocht
Slowaaks Paradijs
fotoreportage
Buitensport Twente Minicamping - Erve Henderiks Hoeve
vormgeving: Wil Kassenberg - bouw: Notenboom IT