Lawinecursus - Toerskiën

Toerskiën wordt ook wel de koning van het alpinisme genoemd. Met stijgvellen onder Uw ski's gestaag naar de top lopen om vervolgens, als beloning voor deze inspanning, te kunnen afdalen door de ongerepte diepe sneeuw. Goede ski-ervaring is voor het toerskiën een vereiste.

Om op verantwoorde wijze toerskitochten te kunnen maken is kennis van lawines en de veiligheidsmaatregelen die U kunt nemen om te voorkomen dat U in een lawine terecht komt, essentieel. Daarom worden de diverse toertochten door de mooiste gebieden van het Tatra-gebergte, op subtiele wijze doorspekt met veel kennis over lawines en lawineveiligheid.
We overnachten in een bergpension op loopafstand van de bergreddingsdienst van Jasna of in de accommodatie van de bergreddingsdienst zelf, waar in de namiddag of 's avonds ook enige theorie behandeld zal worden. De accommodatie is éénvoudig, maar netjes en perfect gesitueerd, aan de rand van één van de pistes die dit grootste skicentrum van Slowakije rijk is. Hier heeft U zelfs 's avonds nog de mogelijkheid om te skiën bij verlichting.

Kort overzicht van dag tot dag

Dag 1:
Reis per vliegtuig vanaf Amsterdam Schiphol via Bratislava naar Kosice. De reisleider wacht je op bij het vliegveld en brengt je per (mini)bus naar het verblijf in Jasna.

Dag 2:
Dagtoertocht in de omgeving Jasna, waarbij we aandacht besteden aan de meteorologische en topografische invloeden van het ontstaan van lawines, sneeuwdekstabiliteit, beoordelingsstrategieën bij lawinegevaar, tochtplanning.

Dag 3:
Dagtoertocht in omgeving Jasna, waarbij aandacht wordt besteed lawinereddingstechnieken.

Dag 4:
Dagtoertocht door de Hoge-Tatra.

Dag 5 & 6:
Ter afsluiting een 2-daagse skitoer door het Tatra-gebergte, waarbij alle geleerde lawinekennis & -kunde beproefd zal worden. Overnachting in een pittoreske berghut.

Dag 7:
Vrij te besteden of invulling in samenspraak met de reisleider. Je kunt bijvoorbeeld nog een dag gaan skiën of één van de nabij gelegen steden gaan bezichtigen.

Dag 8:
Vliegreis Kosice via Bratislava naar Amsterdam Schiphol.

Specificaties:

Schrijf nu in!

avontuurlijke reizen
Slowakije
Lawinecursus - Toerskiën
fotoreportage
Buitensport Twente Minicamping - Erve Henderiks Hoeve
vormgeving: Wil Kassenberg - bouw: Notenboom IT