Wintertrektocht Tatranska Magistrala

Karakter van de tocht
Deze zeer afwisselende tocht is bestemd voor avontuurlijke en sportieve (berg)wandelaars, die graag kennis willen maken met het winter(berg)wandelen.

De Tatranska Magistrala is een route die van west naar oost door het gehele Tatra-gebergte loopt. We starten deze 5-daagse tocht in de west Tatra's, die met haar steile, geheel met sneeuw bedekte toppen, het landschap sieren. We eindigen in het hart van de Hoge Tatra. Hier kunnen we overwegend genieten van een landschap van scherpe granieten bergkammen.

De 1e dag van de tocht, zullen we mede gebruiken om gewend te raken aan de omgeving en de materialen. Tijdens deze dag zullen de onderwerpen sneeuwschoenwandelen, alpine klim- en looptechnieken en veiligheid aan bod komen. Tijdens de gehele trektocht zullen we overwegend gebruik maken van sneeuwschoenen, maar soms binden we de stijgijzers onder voor een steil klimmetje.

De eerste en de laatste 2 nachten slapen we in een gezellig appartement in Strba. Tijdens de 5-daagse trektocht brengen we de nacht door in eenvoudige pensions en berghutten.

Niveau
'Middelzwaar', goede conditie vereist en ervaring met bergwandelen is gewenst. Reistijden per dag ca. 5-7 uur (inclusief pauzes), met 10-12 kg bepakking. Uiteraard is de zwaarte van de tocht erg afhankelijk van het weer en uw persoonlijke omstandigheden.

Specificaties

Klik hier voor een Data Overzicht van al onze Wintertochten!

avontuurlijke reizen
Slowakije
Wintertrektocht
Tatranska Magistrala
fotoreportage
Buitensport Twente Minicamping - Erve Henderiks Hoeve
vormgeving: Wil Kassenberg - bouw: Notenboom IT