Avontuurlijke wandeltocht

Tijdens deze tocht worden de avontuurlijke wandelroutes afgewisseld met diverse buitensportactiviteiten, zoals rivierdoorsteek, kanoën en abseilen.

De wandelroutes voeren over afgelegen paden die slechts te voet bereikbaar zijn, op kompas door dichte bossen, maar ook door Bourgondische dorpjes.
We nemen al onze uitrusting mee in onze rugzak, gedurende de gehele tocht, waardoor enige wandelervaring gewenst is. De nachten brengen we door op rustige campings aan de oever van de rivier en 's avonds koken we ons eigen potje op de campingbrandertjes.
Een perfecte tocht voor een paar daagjes lekker actief ontspannen in de buitenlucht.

Kort overzicht van dag tot dag

Dag 1:
we treffen elkaar bij het klooster van "Les Hauts Buttes" (Fr). Aansluitend een beknopte instructie van kaart en kompas en uitleg van de route, waarna een pittige voettocht van ca. 18 km volgt, die wordt afgesloten met een heuse rivier doorschrijding!

Dag 2:
Via een iets meer toeristische route, maar met een paar pittige beklimmingen, bereiken we na ca. 16km "Bohan" (B). Hier kunnen we evt. inkopen doen en 's avonds onder het genot van een drankje nagenieten van een heerlijke wandeldag.

Dag 3:
Voor de afwisseling stappen we na een goede instructie in een Canadese kano. We laten ons afzakken op de Semois, om in "Tournavaux" ons kamp op te slaan. Onderweg beoefenen enige kano-reddingstechnieken.

Dag 4:
Korte en mooie wandeling van ca. 11 km. Onderweg staat abseilen op het programma. Via een touw kunt U afdalen van een 20 meter hoge rotswand! Uiteraard is niets verplicht! Tegen het einde van de middag keren we terug naar de parkeerplaats in "Les Hauts Buttes", waar ieder voldaan met avontuurlijke ervaringen huiswaarts keert.

Specificaties:

Schrijf nu in!

avontuurlijke reizen
Frankrijk/ België
Avontuurlijke wandeltocht
fotoreportage
Klik voor fotoreportage in Frankrijk/ België
Buitensport Twente Minicamping - Erve Henderiks Hoeve
vormgeving: Wil Kassenberg - bouw: Notenboom IT