Familieavontuur

Kom en geniet van de rust en de natuur in het Smålandse Hoogland. Overdag zijn er activiteiten in de natuur met een sportief en avontuurlijk karakter. Het gehele programma is aangepast aan de kinderen. Wanneer we in de namiddag terugkomen bij ons verblijf, wacht een heerlijke Finse sauna, een lekkere typische maaltijd met een gezellig drankje en ’s avonds een zacht bed.

Kort overzicht van dag tot dag

Dag 1 (Zondag)
Je wordt om 17.00uur verwacht in Kröken. Bij een welkomstdrankje maak je kennis met de andere deelnemers
en krijg je een korte uitleg over het programma van de komende week en de activiteiten. Na het inrichten van het slaapverblijf, mag je de sauna en de hotpool alvast proberen. Daarna wacht het welkomstdiner.

Dag 2 (Maandag)
Na het ontbijtbuffet trekken we onze wandelschoenen aan. Per familie zoeken we met een gps de weg naar de klimrots. Hier brengen we de rest van de middag door met o.a.klimmen, abseilen en death-ride. De sauna aan het eind van de middag doet natuurlijk meer dan deugd en in de tuin kan je nog rustig relaxen voor het diner.

Dag 3 (Dinsdag)
Voor de volwassenen en grotere kinderen (>12 jaar), is het fietsdag. Op onze Scott mountainbikes verkennen we verder de omgeving via rustige landweggetjes en bospaden, waar zelden een auto komt. De jongere kinderen rijden met een paar vrijwillige ouders met de auto naar Holbybrunn. Hier komen we allemaal weer samen, na de lunch proberen we de hindernisbaan en doen een aantal groepsactiviteiten.

Dag4 (Woensdag)
We starten voor een tweedaagse kanotocht. Alle bagage wordt in waterdichte tonnen gepakt en gaat mee in de kano. Onderweg is er ruim de tijd voor een duik in het heldere, verfrissende water. ’s Avonds bereiden we een lekkere maaltijd op het kampvuur. We overnachten 1 nacht in tentjes.

Dag 5 (Donderdag)
Na het ontbijt breken we de tenten op en laden opnieuw alles in de kano’s. We varen nog een dag verder en komen na een korte boswandeling weer terug bij Kröken, waar alle faciliteiten weer klaar staan om na te genieten van de kanotocht.

Dag 6 (Vrijdag)
We bezoeken het goudzoekerskamp in het plaatsje Ädelfors, dat zijn naam kreeg dankzij het goud dat er werd gevonden. Ook wij gaan ons geluk beproeven. Na een uurtje oefenen heb je de techniek al onder de knie en het goud dat je in je waspan vindt bezorgt je al snel “goudkoorts”. Wanneer we naar Kröken terugkeren heb je een buisje met zelf gevonden zuiver goud in je zak. Nadat we voor de laatste keer de sauna hebben bezocht, bereiden we bij Kröken een heel typisch afscheidsdiner rond het open vuur.

Dag 7 (Zaterdag)
Na het ontbijt vertrek je geheel ontspannen weer naar huis.


Specificaties


avontuurlijke reizen
Zweden
Smålandse hooglanden

fotoreportage
Klik voor fotoreportage
Buitensport Twente Minicamping - Erve Henderiks Hoeve
vormgeving: Wil Kassenberg - bouw: Notenboom IT