Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is een zeer toegankelijke manier om de maagdelijk witte natuur te verkennen. Zonder enige vorm van wintersportervaring stapt U lekker weg in de diepe sneeuw.

Onze avontuurlijke sneeuwschoenwandeltocht is meer dan alleen wandelen. Om gewend te raken met het materiaal en de winterse omstandigheden beginnen we met een dagtocht in de Hoge Tatra. Daarna maken we, bepakt met onze rugzakken, een 4-daagse trektocht door de bergen en wouden van de Lage Tatra (Kralova Hola) naar de diep uitgesleten ravijnen van Slovensky Raj, waar we onze voettocht afsluiten via de vele ijzeren en houten ladders, die het nationale park rijk is.
Onderweg slapen we afwisselend in éénvoudige, maar nette accommodaties en in de vrije natuur. Voor onze overnachtingen in de buitenlucht, wordt U geleerd hoe U een comfortabel onderkomen in en van sneeuw kunt maken en hoe U het beste kunt handelen om aangenaam te overnachten onder winterse omstandigheden.
Tijdens de buitenovernachtingen proberen we zoveel mogelijk onze maaltijd klaar te maken op een sfeervol kampvuur. Bij de verblijven in accommodaties, laten we ons flink verwennen met geserveerde maaltijden naast een warme kachel.

Kort overzicht van dag tot dag

Dag 1:
Reis per (nacht)trein naar Poprad Tatry

Dag 2:
Aankomst Poprad en mogelijkheid om deze stad te bezichtigen, waarna we per minibus naar ons verblijf in Strba rijden.

Dag 3:
Dagtocht Hoge Tatra nabij het olympisch skicentrum Strbske Pleso.

Dag 4 t/m 7:
4-daagse trektocht door Lage Tatra & Slovensky Raj. Dag 4 overnachting buiten, dag 5 overnachting in berghut, dag 6 overnachting in eigen gemaakt sneeuwonderkomen

Dag 7:
Beëindiging van trektocht, overnachting in Strba

Dag 8:
Vertrek per (nacht)trein naar Nederland

Dag 9:
Thuiskomst Nederland

Specificaties:

Schrijf nu in!

avontuurlijke reizen
Slowakije
Sneeuwschoenwandelen
fotoreportage
Buitensport Twente Minicamping - Erve Henderiks Hoeve
vormgeving: Wil Kassenberg - bouw: Notenboom IT